Language
Logo

Gynaecologie
GOODLIFE is actief binnen de gynaecologie op de volgende gebieden: vruchtbaarheid en overgangsklachten.

Vruchtbaarheid
Vruchtbaarheid wordt vaak als iets vanzelfsprekends beschouwd, maar het is niet altijd zo simpel en natuurlijk als men denkt. Wanneer er een kinderwens is lukt het één op de zes paren niet om binnen het jaar zwanger te worden. In het algemeen ligt de oorzaak even vaak bij de man als bij de vrouw als bij beiden. Ook is het mogelijk dat de reden van het niet-zwanger kunnen worden onbekend blijft.
Wel is bekend dat de vruchtbaarheid van met name de vrouw afneemt naarmate zij ouder wordt. Eén van de oorzaken van de toegenomen vraag naar vruchtbaarheidsbehandelingen komt voort uit het gegeven dat paren, in vergelijking met vroeger, op latere leeftijd kinderen willen krijgen.
De ontwikkelingen op het gebied van vruchtbaarheidsbehandelingen zijn groot geweest en gaan door. Er bestaat een heel scala van behandelingen en technieken dat kan worden ingezet wanneer er een kinderwens is en het zwanger worden op de natuurlijke wijze niet lukt.

GOODLIFE levert het geneesmiddel Fostimon dat bij verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen kan worden ingezet.

Overgangsklachten
De menopauze betekent het einde van de vruchtbare periode van de vrouw. Gemiddeld treedt de menopauze in bij vrouwen van eind veertig/begin vijftig, dit kan echter sterk varieren. De menopauze is het resultaat van een grote daling van de hormoonproductie van de eierstokken.
De overgang van de vruchtbare naar de niet meer vruchtbare periode van de vrouw gaat geleidelijk, en kan gepaard gaan met klachten (bijvoorbeeld, slaapproblemen, opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen, etc) die grote impact op het dagelijks leven kunnen hebben. De behandeling van overgangsklachten richt zich erop deze klachten zoveel mogelijk te verminderen en daarmee de kwaliteit van leven te verbeteren.


GOODLIFE levert het geneesmiddel Utrogestan dat ingezet kan worden bij de behandeling van overgangsklachten.

image image image image image image image image image image image image image image image
Naar boven Disclaimer